I gave my love a cherry that had no stone
av Emily Wardill.


Verket er 9 minutter langt og følger en danser bevege seg rundt i et forlatt kunstmuseum. Ulike spesialeffekter og bruk av dronekamera gir en følelse av at byggets historie møter en uvirkelig fremtid. Smakebit av filmen her.
 Verket vises på storskjermen utenfor skolen.

 

Emily Wardill er en internasjonalt anerkjent britisk kunstner som har stilt ut ved toppinstitusjoner som MoMa Glasgow, Bergen kunsthall og Statens museum for kunst i København. Hun har også deltatt på prestisjefylte Venezia-biennalen og Sydney-biennalen. Wardill er fra Storbritannia og er basert i Lisboa.  

Aedes Aegypti
av Pedro Neves Marques.
Gjemt under en sky av insektsmidler får vi øye på tigermyggarten som har fått økt utbredelse i verden som følge av global varetransport og våre etterhvert dekadente reisevaner. Myggen bærer på virus som Zika og Dengue og er slik en utfordring for samfunnet som vitenskapen forsker mye på å få bukt med. Filmen er en digital animasjon på 1.50 min uten lyd og vil gå i loop. 

 

Pedro Neves Marques er en ung kunstner som allerede har stilt ut ved toneangivende institusjoner som Sculpture Centre i New York og Times Museum i Kina. Han har vist filmene sine ved filmfestivaler som IndieLisboa og DocLisboa og ikke minst ved verdenskjente Tate Modern i London. Marques er født i Portugal og bor i New York. 

installed_at_Bienalle_CAC_Geneva_2016.jp
Skjerm ute Wardillliten.jpg
PNM-Aedes-Egyptie-still-3 (1).jpg
Inne skjerm Marques.jpg