Bygda Valnesfjord er nydelig plassert mellom nordlandsbyene Bodø og Fauske. Valnesfjord er internasjonalt kjent for sin gulrotproduksjon! 

Den nybygde Valnesfjord skole er fram til 2022 åsted for et kunstprosjekt basert på lyd og bevegelige bilder, hvor elever, lærere, bygda og regionen forøvrig vil få regelmessige kunstinngrep av mange ulike karakterer.

Valnesfjord nye skole og flerbukshall har engasjert en kunstfaglig prosjektleder som gjennom “frittstående happenings, regelmessige tiltak og langsgående prosesser” skal etablere nye arenaer og nye måter å treffes på. Rektor, ansatte, elever og prosjektleder jobber sammen med et variert program. 

Vi har satt opp en storskjerm i et utendørs amfi hvor vi viser film og video og spiller av lyd. Vi har sitteplasser til 200 hverdagsbrukere eller besøkere.

I tillegg har vi en mindre lydløs skjerm inne og så er det en såkalt lyddusj på gang. 

Vi er opptatt av å etablere samarbeider med ulike partnere. I oppstartsåret 2019 arrangerte vi visninger med den portugisiske kunstfilmprodusenten Stenar Projects og begynte et treårig samarbeid med Høstutstillingen. Vi hadde også fire ulike kunstnere innom skolen som gjorde prosjekter sammen med elevene på ulike måter. Totalt var 11 kunstnere involvert i 2019. Prosjektet er finansiert av Fauske kommune i samarbeid med det statlige organet for kunst i offentlige rom, KORO.

2019-09-11 18.24.17.jpg
20190911_182401.jpg
Inne skjerm Marques.jpg